Thursday, 24 May 2012

VFA MASTERS NAIB JOHAN DI MIRI

Pasukan VFA Masters yang telah menyertai FBSBfc Miri-Borneo International Soccer 7's 2012 Fiesta yang berlangsung pada 19 & 20 Mei lalu bertampat di Padang Bolasepak Majlis Bandaraya Miri telah muncul sebagai naib johan dan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM1,500 berserta medal. Syabas dan tahniah diucapkan kepada para pegawai dan pemain VFA ke kejohanan itu.

Tahniah juga diucapkan kepada FBSB FC sebagai penganjur kejohanan dan VFA berharap akan bersemarak lagi kejohanan-kejohanan bolasepak peringkat veteran sebagai pemangkin kepada pembangunan bolasepak peringkat akar-umbi. Bolapsepak veteran sesungguhnya boleh menjadi meniup semangat dan contoh kepada para pemain muda masakini.

Pihak penganjur menawarkan dua kategori iaitu Masters (45 tahun) dan Veteran (40 tahun) dan 7 buah pasukan menyahut cabaran bagi Masters dan 5 pasukan pula bagi Veteran. Kedua-dua kategori dimainkan secara liga satu pusingan dan pasukan yang menduduki tangga teratas akan muncul sebagai pemenang. Ternyata tuah memihak kepada Melodi Jaya FC kerana muncul juara Masters sepertimana yang dilakukan mereka dalam kejohanan 1st & 2nd Brunei 7's International Soccer Challenge 2010 & 2011 lalu.

Dalam 6 perlawanan yang diharungi, VFA Masters hanya tewas sekali kepada juara Melodi Jaya FC 1-3. Lima perlawanan selebihnya diakhiri dengan catatan kemenangan; MLNG SU Star 3-1, Petronas Masters 2-1, FNSB Masters 2-0, FGOC 1-0 dan Permy Masters 1-0.


Para pemain yang telah menjadi kebanggaan VFA ialah Hj Ahmad Hj Mohin, Sharbini Mohidin, Ukoi Anam, Zaini Hj Abang, Mail Tanjong, Kula Mohamad, Zainuddin Hj Mohamad, Mohamad Sadiy Abdullah Tujoh, Kamal Ringgit dan Roslin Suhaili.

No comments:

Post a Comment